Foto: Gerard van Warmerdam

Namens de gemeente Zoetermeer ontving Jasper Harteveld op 31 januari een sportpenning voor onder andere zijn succesvolle inspanningen om Beweegpark Noord Aa te realiseren.

Wethouder Sport Ronald Weerwag overhandigde deze blijk van grote waardering uit in de kantine van de Road Runners Zoetermeer. “Jasper Harteveld heeft een indrukwekkende en uiteenlopende staat van dienst”, vertelt de wethouder. “Zijn enthousiasme en tomeloze energie waren essentieel bij de totstandkoming van het Beweegpark. Hij is sociaal en betrokken en tot op de dag van vandaag actief om inwoners tot bewegen te brengen.”

Lange staat van dienst

Jasper Harteveld is sinds 1995 lid van Road Runners Zoetermeer en mede met zijn inzet ontstond in 2012 ‘georganiseerd wandelen’. Vanuit het beweegpark staat Jasper Harteveld altijd open om mee te doen aan activiteiten waar bewegen centraal staat, zoals de deelname aan Zoetermeer on Stage, de nationale sportweek, maar ook aan het organiseren van workshops op het beweegpark voor leerlingen van de Internationale Schakelklas.

Beweegpark Noord Aa

Het Beweegpark Noord Aa is een openbaar beweegpark met een ouderen beweegtuin volgens het concept van Olga Commandeur, (bekend van Nederland in beweging), een jeu-de-boules baan, een 100 meter lange inloopbaan en een free run parcours. In het hart van het park is ruimte voor fitness, ook voor mensen met een beperking.

Sportpenning

Een sportpenning wordt toegekend aan personen die zich op het gebied van sport en recreatie op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt, en daarbij positief bijdragen aan het imago van de gemeente Zoetermeer. Vanuit de stad mogen personen iemand aandragen die volgens hen een sportpenning verdient. Het college moet het unaniem eens zijn over de toekenning.