Kennismakingscursus wandelen

Wil jij graag starten met wandelen, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Road Runners Zoetermeer organiseert vanaf zaterdag 2 maart 2024 een kennismakingscursus wandelen.

Wandelen is ontspanning, het is een eenvoudige en laagdrempelige manier om te werken aan het verbeteren van je conditie. Het is nog leuker als je dit samen met anderen kunt doen. Met de kennismakingscursus wandelen van de Road Runners ontdek je niet alleen hoe leuk wandelen is, je leert ook de omgeving en andere wandelaars kennen.

De cursus is bestemd voor iedereen. Voor de beginnende wandelaar die iets aan zijn conditie wil doen, maar ook voor hen, die reeds eerder met de wandelsport hebben kennis gemaakt en al langere afstanden kunnen wandelen. Ervaren, gediplomeerde trainers verzorgen de trainingen. Het startniveau van de trainingen is in het begin ongeveer 6 km tot 7 km, de trainingen duren een uur tot vijf kwartier Aan aan het eind van de cursus, naarmate de afstanden groter worden, wordt dat anderhalf tot twee uur. De cursus duurt 10 weken en kost € 30,- . Hiervoor ben je dus 2x per week lekker sportief bezig!

Trainingstijden

De trainingen starten op woensdagavond om 19.45 uur, op zaterdagmorgen om 9.15 uur. Tijdens de cursus besteden we uitgebreid aandacht aan de warming-up, de cooling-down met de bijbehorende rek- en strekoefeningen en je loophouding.

Kleding

Doe kleding aan bij voorkeur in laagjes, zodat je wat uit kan trekken als je het warm krijgt. En trek wandelschoenen of sportschoenen aan en daarin lekkere sokken zonder scherpe randjes. Tijdens de cursus besteden we aandacht aan goede wandelschoenen en wandelkleding.

Inschrijven

Deelname aan deze cursus geschiedt op eigen risico. De minimum leeftijd bedraagt 18 jaar.

De inschrijving is gesloten, er zijn te weinig aanmeldingen om een kennismakingscursus te starten. Wil je komen wandelen? Je kunt ook eerst de sfeer komen proeven en later besluiten om lid te worden. Aanmelden kan via dit formulier.