Trainingsgroepen

Er zijn twee wandelgroepen: een ochtendwandelgroep en een wandelgroep op de woensdagavond en zaterdagmorgen. De ochtendwandelgroep gaat op drie ochtenden in de week op dezelfde tijd als de ochtendgroep voor hardlopen vanaf het clubhuis wandelen en na afloop is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee! De wandelgroep woensdagavond en zaterdagochtend start op dezelfde tijd als de hardloopgroepen.

De maandag- en vrijdagochtend trainingen zijn ca. 6 tot 9 km lang en duren van ruim een uur tot ongeveer anderhalf uur. De woensdagmorgen zijn de trainingen 10 tot 13 km lang en duren ongeveer twee uur en vijftien minuten. Op de woensdagavond en zaterdagmorgen is er een training van ruim anderhalf uur, uitbouwend naar ongeveer 2 uur.

Voor de ochtendgroep stellen we ieder kwartaal een rooster op waarbij we een indeling maken van de begeleiders. Doelstelling is om in twee groepen te wandelen: een langere en kortere route. Voor beide routes is begeleiding ingeroosterd. Tevens willen we één maal per maand een wandelroute op locatie houden. Deze tochten vermelden we op het rooster. Voor de tweede groep geldt dat er op woensdagavond en zaterdagmorgen wordt gewandeld en dat er naast een rooster, ook een duidelijk schema wordt opgesteld.

Kies je voor een wandellidmaatschap bij de RRZ dan ben je automatisch ook lid van KWBN. Je profiteert dan van voordelen zoals verzekering, korting op inschrijfgelden en dergelijke.

Voordelen van wandelen bij één van de wandelgroepen van de RRZ

  • Verbeteren van fitheid en conditie.
  • Een sport geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden.
  • De kans op blessures is gering.
  • Wandelen geeft je energie en het gevoel alles (weer) aan te kunnen.
  • Conditie verbeteren door een verantwoorde opbouw van belasting door professionele begeleiding.
  • Op een plezierige manier bewegen in groepsverband, wandelen in een groep is gezellig.
  • Wandeltrainingen van ongeveer 1 uur tot maximaal ruim 2 uur.
  • Het is geen dure sport. Een paar goede wandelschoenen en een regenjack zijn voldoende.

Op zoek naar wandelmaatjes en lopen onder begeleiding kies voor een lidmaatschap als wandelaar van de RRZ. Heeft wandelen je interesse en wil je met onze groep meelopen. Klik hier om je in te schrijven.

Kosten

Het lidmaatschap bedraag € 81,00 per jaar wat neerkomt op €  20,25 per kwartaal. Dit is exclusief de verplichte individuele inschrijving bij de KWBN van  €10,00 per jaar, die we ook moeten afdragen. Eenmalig betaalt u € 5 administratiekosten.

Trainingstijden

Voor trainingstijden klik hier.

Het wandelbegeleidingsteam

Het begeleidingsteam voor de ochtendgroepen bestaat uit: Jasper Hartevelt, Ineke van Houwelingen, Paula Peltenburg, Tom Speekman, Peter van Zijp (coördinator ochtendgroepen) en Marjan van Tellingen.

Het begeleidingsteam voor de woensdagavond en zaterdagmorgengroep bestaat uit Willem Hogendoorn, Nancy Kientz, Hans Rolff (coördinator en tevens eindverantwoordelijke voor beide wandelgroepen) en Aad Vervaart.