Geuzenloop Zoetermeer op zondag 26 september

Road Runners Zoetermeer organiseert op 26 september 2021 voor de 18e keer de Geuzenloop Zoetermeer. Op 1 mei is de inschrijving geopend.

De start is op de Pilatusdam, de finish is bijna 200 meter verderop in de Dorpsstraat ter hoogte van CLASS by Jofel. Dit historische centrum van Zoetermeer vormt dé ultieme plek voor de start en finish van de Geuzenloop Zoetermeer. De parkoersen van de 5, 10 en 21,1 kilometer gaan dwars door “Oud Soetermeer” en “Nieuw Zoetermeer”, met hierin opgenomen het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos. De parkoersen van deze drie afstanden zijn door de Atletiekunie gecertificeerd. Voor kinderen t/m 13 jaar zijn er twee Geusjeslopen. Voor alle afstanden zijn er maximale aantallen startbewijzen beschikbaar: vol = vol!

Inschrijven kun je op de website van de Geuzenloop Zoetermeer. We gaan er natuurlijk vanuit dat dit mooie evenement doorgaat. Mocht dat niet zo zijn i.v.m. de corona-pandemie (overheidsmaatregelen), dan krijg je natuurlijk het inschrijfgeld terug of je kiest ervoor om het inschrijfgeld om te zetten naar een ticket voor de editie 2022.

Er kan ingeschreven worden voor de volgende afstanden, met tussen haakjes het maximum aantal startnummers:

  • 21,1 kilometer van Praxis Zoetermeer (600)*
  • 10 kilometer van Oviron makelaars & taxateurs (850)*
  • 5 kilometer van Kneppers Autobedrijf (750)*
  • 1 mijl van SMC Rijnland fysiotherapeuten (kinderen t/m 13 jaar) (200)
  • ½ mijl van Perfect verhuizingen BV (kinderen t/m 9 jaar) (200)

* het parkoers van deze afstand is gecertificeerd door de Atletiekunie

Ook dit jaar: Team – Run
Alle teams (sponsors, bedrijven, families etc.) die collectief inschrijven en met minimaal vijf lopers deelnemen aan de 10km. van Oviron makelaars & taxateurs, doen op die afstand automatisch mee met de Team – Run. De tijden van de vijf beste lopers/loopsters zijn bepalend voor de uiteindelijke klassering van een team. Het beste team op deze afstand krijgt de Geuzenloop Zoetermeer Wisselbokaal. Naast de Wisselbokaal krijgen de beste 3 teams bij deze Run een beker. Inschrijven voor de Team – Run gaat niet via de website, maar stuur een e-mail via deze link.

Scholen – Run
De Scholen – Run wordt dit jaar ook weer gehouden. Op de 5 km. van Kneppers Autobedrijf gaat er door leerlingen van middelbare scholen gestreden worden om de Geuzenloop Zoetermeer Wisselbokaal. Iedere deelnemende school doet automatisch mee aan deze leuke strijd. De tijden van de beste 5 leerlingen zijn  bepalend voor het uiteindelijke klassement. Behalve de Wisselbokaal krijgen de beste drie scholen een beker. Inschrijven voor de Scholen – Run gaat niet via de website, maar stuur een e-mail via deze link.