De weersvoorspellingen waren ronduit slecht, maar uiteindelijk viel het enorm mee. Alleen de echte hardloper/ster stond aan de start van de 17e Geuzenloop Zoetermeer: dat waren er 1.150. Tijdens de voor- en na-inschrijving zijn er ruim 1.450 startbewijzen verkocht. Ook tijdens deze editie werd er één parkoersrecord verbroken. Op de 10 km van 123ledspots.nl verpulverde Mirjam Koersen (Hilversum) het oude record van Marlies Jongerius met driekwart minuut en kwam over de finish in een tijd van 37:36 min. Op de 21,1 km. won Patrick Kwist bij de mannen en Carla Ophorst bij de vrouwen.

Nieuw dit jaar was de Scholen-Run op de 5 km. van Kneppers Autobedrijf. Het team van het Erasmus College won de eerste prijs en werd de trotse winnaar van de gelijknamige wisselbeker. Ook nieuw dit jaar was de Team-Run op de 10 km. Het team van LoopLekker was hier de snelste en ook zij wonnen een wisselbeker.

De kleine hardlopers waren andermaal te bewonderen tijdens beide Geusjeslopen. Op de halve mijl van Praxis Zoetermeer (t/m 9 jaar) wonnen Alec Houweling (j) en Emma Kradolfer (m) en op de hele mijl van Oviron makelaars & taxateurs (t/m 13 jr.) wonnen Stan Winter (j) en Meike Schumacher (m). Zie voor alle resultaten de uitslagenpagina op de website van de Geuzenloop.

Op naar de 18e Geuzenloop Zoetermeer op zondag 27 september 2020.

Foto: Wim Bras

Meer foto’s vind je op de foto pagina.