Lintje voor Ed Jacobs!

Ed Jacobs kreeg tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april in het Stadstheater een Koninklijke Onderscheiding uit handen van Charlie Aptroot opgespeld. Ed is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger. Hij is ruim 20 jaar looptrainer geweest bij de Road Runners en hij heeft de assistent trainers opleiding opgezet. Hij is wedstrijd coördinator van de 3Plassenloop, een maandelijkse 5 km. wedstrijd die hij al meer dan 150 keer gecoördineerd heeft. Daarnaast is Ed ook jurylid bij Ilion en wedstrijdleider bij de Geuzenloop Zoetermeer en de Klaverbladloop. Kortom, hij heeft het lintje meer dan verdiend. In totaal hebben 14 Zoetermeerders een lintje ontvangen.

Dit is de toespraak van de burgemeester Charlie Aptroot voor Ed:

De heer E.G.T.M Jacobs is bijna zo lang hij zich kan herinneren al een fervent liefhebber van hardlopen. Niet alleen is hij zelf een groot liefhebber, ook zet hij zich al meer dan twintig jaar in om anderen er plezier aan te laten beleven.

Vanaf 1996 was hij één van de trainers van de hardloopvereniging Road Runners in Zoetermeer. Twee à drie keer per week nam hij diverse groepen onder zijn hoede. Van ver gevorderden tot absolute beginners. Als vrijwilliger was hij bovendien coördinator en coach van een groep trainers.

Draaide daarbij zijn hand niet voor om voor het maken van allerlei schema’s waarop was te zien welke Road Runner waar werd verwacht. Organiseerde verder ook nog heel veel edities van de 3 Plassenloop.

Drie jaar geleden kondigde Jacobs aan dat hij het wat rustiger aan ging doen bij de Road Runners. Maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Want nog steeds helpt hij met de organisatie van de 3 Plassenloop en werkt hij als vrijwilliger mee bij de Geuzenloop Zoetermeer en de Noord-Aa Polderloop. Zoals hij ook niet snel ‘nee’ zal zeggen als de wegatletiekevenementen van Zoetermeer om een scheidsrechter verlegen zitten.