Geuzenloop Zoetermeer op zondag 25 september 

Road Runners Zoetermeer organiseert op 25 september 2022 voor de 18e keer de Geuzenloop Zoetermeer. De start is op de Pilatusdam, de finish is bijna 200 meter verderop in de Dorpsstraat ter hoogte van CLASS by Jofel. Dit historische centrum van Zoetermeer vormt dé ultieme plek voor de start en finish van de Geuzenloop Zoetermeer. De parkoersen van de 5, 10 en 21,1 kilometer gaan dwars door “Oud Soetermeer” en “Nieuw Zoetermeer”, met hierin opgenomen het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos. De parkoersen van deze drie afstanden zijn door de Atletiekunie gecertificeerd. Voor kinderen t/m 13 jaar zijn er twee Geusjeslopen. Voor alle afstanden zijn er maximale aantallen startbewijzen beschikbaar: vol = vol!

Ook tijdens deze editie is het parkoers van de 21,1 km. van Praxis Zoetermeer één grote ronde. Vanuit het centrum gaan de lopers via het voormalige Floriadeterrein en het Balijbos onder de A12 door en maken daar een mooie ronde door het Westerpark. Uiteindelijk komen de atleten weer uit bij Nutricia en gaan van daaruit via de Stationsstraat naar de finish in de Dorpsstraat. Kortom, een prachtige uitdaging om al hardlopend te genieten van Zoetermeer en omgeving. Voor de 21,1 km. geldt een max. finishtijd van 2 ½ uur. Atleten die om 14.55 uur  Nutricia (punt laatste kilometer) in de Eerste Stationsstraat niet zijn gepasseerd, zullen van het parkoers worden geleid. Dit jaar worden andermaal de Scholen-Run en de Team-Run gehouden. Lees alles daarover op de pagina van de Geuzenloop Zoetermeer.

Geuzenwandeltocht

Naast het hardloopevenement organiseert Road Runners Zoetermeer ook de Geuzenwandeltocht. Wandel mee op zondag 25 september 2022 en laat je leiden door het gebied waar de strijd tussen de Geuzen en Spanjaarden zich ruim 400 jaar geleden heeft afgespeeld. Er zijn twee schitterende wandelroutes uitgezet, een familieroute van 15 kilometer en een recreatieve route van 25 kilometer. Onderweg is er gelegenheid om een drankje te drinken bij een horecagelegenheid. De 25 kilometer tocht raakt de grens van het toenmalige Spaanse bolwerk. De 15 kilometer is een leuke wandelroute binnen en kort buiten de grenzen van Zoetermeer. Deze is geschikt voor jong en oud.

De Start- en Finish locatie is bij het Centrum voor Kennis en Cultuur (CKC) (Leidsewallen 80, 2722 PC Zoetermeer). Je kunt tussen 09:00 uur en 11:00 uur starten, de finish is uiterlijk om 16:00 uur (in Dorpsstraat bij CLASS by Jofel). De kosten bedragen € 5.–.

Op 1 juli is wordt de voorinschrijving geopend. Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan. Voorinschrijven is mogelijk tot zaterdag 24 september 2021 om 18:00 uur.