Algemene Leden Vergadering april 2024

Het is gebruikelijk in de vereniging dat de belangrijkste besluiten op de ALV worden genomen. Op dinsdag 23 april 2024 wordt om 19:30 uur in het clubgebouw de ALV gehouden.

Wij willen de leden van harte uitnodigen om bij deze vergadering aanwezig te zijn om je stem uit te brengen. Ook dit jaar is het mogelijk om je stem in te dienen via het besluitenformulier. Dat zal vanaf 15 april mogelijk zijn onderaan deze pagina. Je kunt dan tot en met 22 april  je stem uitbrengen.

De ALV heeft de volgende agendapunten:

  1. Mededelingen bestuur.
  2. Goedkeuring notulen ALV november 2023. De notulen van deze vergadering zijn hier in te zien. Het ingezonden stuk vind je hier.
  3. Toelichting resultaat 2023 van de Stichting Eswaz. Over het gevoerde financiële beleid hoeft geen decharge te worden verleend.
  4. Resultaat 2023 en decharge bestuur over het jaar 2023. De volgende documenten zijn hiervoor beschikbaar: Resultatenrekening 2023, Balans 2023, Toelichting resultaat 2023 en verslag kas controle commissie.
  5. Jaarverslag RRZ 2023.
  6. Oproep nieuwe leden kascontrole commissie en het bestuur.
  7. Rondvraag.

Toelichting agendapunten waarover gestemd kan worden:

Resultaat 2023 en decharge bestuur
De oorspronkelijke begroting van 2023 was negatief. In de zomer is deze begroting positief bijgesteld vanwege de lening die we als RRZ aan de stichting Eswaz gingen verstrekken en als gevolg van de aangepaste verdeling van de opbrengsten verhuur clubhuis. De cijfers voor 2023 zijn een stuk gunstiger uitgepakt, gunstiger zelfs dan tijdens de begrotingsbehandeling 2024 voorzien was.

Vragen aan het bestuur
Bij het bestuur zijn de volgende vragen binnengekomen:

  1. Kan en wil het bestuur duidelijkheid geven over het waarom Ben Brinkel niet acceptabel was/is voor de overige organisatoren.
    ANTW: Wij verwijzen daarvoor naar de brief van Cindy en René die als ingekomen stuk bij de notulen van de ALV van 28 november 2023 is gevoegd.
  2. Vindt het bestuur niet dat Theo Houtman een beetje (veel) in zijn hemd wordt gezet door de uiteindelijke opstelling van het bestuur.
    ANTW: Nee, dat vinden we niet. Theo is lid van het bestuur en volledig op de hoogte en betrokken bij de besluitvorming rond de Geuzendag.
  3. Kan het bestuur aangeven waarom uiteindelijk toch de kandidatuur van Ben Brinkel onverkort wordt gehandhaafd.
    ANTW: In 2023 was Arie Perfors aanspreekpunt voor de Geuzenloop in het organisatiecomité van de Geuzendag. Hij gaf aan dat hij daarmee zou stoppen. Ben is organisator van de Geuzenloop, het grootste onderdeel van de Geuzendag en als zodanig de aangewezen persoon om in het organisatiecomité van de Geuzendag zitting te nemen. Het bestuur heeft de overige organisatoren aangeboden een gesprek te voeren over de ontstane situatie, maar dat is geweigerd. Zoals we in de ALV van november 2023 verwoord hebben, betreuren wij de gang van zaken zeer.

Digitale stemming
De digitale stemronde is gesloten, je kunt uiteraard nog wel op de ALV je stem komen uitbrengen.