Voorkom blessures en word een betere sporter met yogaoefeningen 

Veel sporters krijgen vroeger of later last van blessures. Die kunnen voorkomen worden met goed uitgevoerde yogaoefeningen. De oefeningen kunnen ook zorgen voor betere ademhaling tijdens het sporten, waardoor ook nog eens betere resultaten geboekt kunnen worden. 

We willen, eenmalig, aan alle leden een yogaopleiding aanbieden. De cursussen worden gegeven door een gediplomeerde yoga instructrice, Mathilde Vlotman van Yoga4running. De cursus is gericht op yoga voor hardlopers en (in iets mindere mate) ook voor wandelaars. We bieden twee varianten aan: een cursus die ingaat op theorie en praktijk, en een workshop. 

Yoga cursus, met theorie en praktijk (inclusief 2 licentiepunten) 
De cursus bevat yogaoefeningen voor de hardloper en wandelaar. De oefeningen zijn afgestemd op de loophouding en –beweging om de spieren zo specifiek mogelijk te trainen. Daar wordt geleerd om de oefeningen zelf goed uit te voeren, maar ook hoe ze gedoceerd kunnen worden. De cursus besteedt ook aandacht aan ademtechnieken en focus die hardlopers goed kunnen gebruiken. Ook komen de meest voorkomende hardloopblessures aan bod met oefeningen ter voorkoming hiervan of ter ondersteuning van het herstel. Deze cursus levert de trainers 2 licentiepunten op.

Deze cursus is voor de trainers, assistent trainers en voor lopers en wandelaars die zich willen verbeteren in de warming up en cooling down en ademhalingstechnieken.  Het is ideaal voor sporters die willen terugkomen na een blessure of die juist blessures willen voorkomen.
We geven de cursus op twee momenten: zaterdag 15 oktober en zaterdag 29 oktober, van 14:00-16:30 uur.

De cursussen op deze twee zaterdagen zijn identiek. Je hoeft dus maar één van de twee zaterdagen de cursus te volgen.

Yoga workshop 

De yoga workshop is een verkorte variant van de bovengenoemde yoga cursus. In de workshop komen verschillende oefeningen aan bod die de sporter kan toepassen. Deze workshop is ook bedoeld voor trainers-, assistent trainers en alle leden, maar deze workshop levert geen licentiepunten op. Deze workshop wordt op dinsdag 4 oktober van 19:30 tot 21:00 uur gegeven.

De trainers, assistent trainers (zowel hardlopen als wandelen) en houders van de Zoetermeerpas kunnen deze cursus of workshop gratis volgen. De overige leden kunnen de cursus of workshop voor vijf euro volgen. Dit is alleen bedoeld als kleine drempel om te voorkomen dat er te vrijblijvend ingeschreven wordt. De werkelijke kosten zijn veel hoger.