Duurloop Den Haag Zoetermeer

Vrijdagochtend 29 november zal er weer gelopen worden van station Den Haag Centraal naar Zoetermeer

De route die gelopen wordt voert door het Haagse Bos, Clingendael, Waalsdorpervlakte, Meyendel, Wassenaar, door de tuin van kasteel Oud Wassenaar (altijd gastvrij), De Horsten, langs de Vlietlanden en Stompwijk om vervolgens via een stukje Noord Aa en De Leyens te finishen op het bruggetje in het parkje nabij ons clubgebouw. Nog een paar honderd meter cooling-down en dan aan de koffie. We zullen dan tussen de 27 en 28 kilometer hebben afgelegd. De mensen die wat harder gaan en dus meer moeten stofzuigen komen wellicht op een hoger aantal kilometers. Eigen schuld dikke bult.

Het tempo dat wordt gelopen ligt rond 6.15 min. per km. Elke 5 kilometer komen we bij elkaar om te drinken en zonodig wat te eten. Je beslist zelf of je dat lopend of wandelend doet. In noodgevallen (blessure of er doorheen zitten) kunnen we een hulplijn bellen. De hulplijn zal ingevuld worden door Herman van de Hatert. Er wordt dus voor gezorgd dat je wordt opgehaald en bij RRZ wordt afgeleverd. Rond het 20 km-punt is Herman in ieder geval aanwezig met een hapje en een drankje en kan je beslissen of je het laatste stuk in de auto aflegt.

Het is belangrijk om voldoende drinken en ook eten (bijv. banaan, krentenbol, energiereep, druivensuiker) mee te nemen.

We verzamelen om 7.45 uur bij het clubhuis van RRZ en vertrekken uiterlijk 7.55 uur lopend (DL1) naar station De Leyens. Randstadrail 3 vertrekt vanuit De Leyens om 8.12 uur om een half uurtje later op Den Haag Centraal aan te komen. Zonodig kan daar nog van het toilet gebruik worden gemaakt. Als tijd en/of vertrekstation verandert, worden jullie tijdig daarvan op de hoogte gebracht. Een ieder dient zelf voor een geldig vervoersbewijs te zorgen!

Nadat we de stationshal hebben verlaten, de traditionele groepsfoto is gemaakt en de noodzakelijke satellieten zijn gevonden volgt het startschot voor onze “ herfsttocht”.

Meer informatie bij Bert Kuiper

Datum/Tijd:
29/11/2019
07:45 - 11:30